Αθήνα , 22 Δεκεμβρίου 2020

 

 ΜΗΝΥΜΑ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

 Λίγο πριν εκπνεύσει το 2020, που άλλαξε δραματικά την ζωή μας και την ζωή των συνανθρώπων μας  στην παγκόσμια κοινότητα, εμείς οι απανταχού Έλληνες, γιορτάζουμε στις 25 Δεκεμβρίου, την μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, την γέννηση του Θεανθρώπου.

« Η Παρθένος σήμερον, τον υπερούσιον τίκτει…»

Φέτος, εν μέσω πανδημίας, με τόσες απώλειες συνανθρώπων μας, με τόσες οικογένειες που πενθούν ένα δικό τους άνθρωπο και άλλους που δίνουν την μάχη για την ζωή και για μια θέση στην εντατική, ας γιορτάσουμε με μεγαλύτερη κατάνυξη την γέννηση του Χριστού μας και ας ενώσουμε τις προσευχές μας, για ένα καλύτερο νέο Χρόνο.

Οι εκκλησίες μας θα είναι ανοιχτές, αλλά ας αποφύγουμε τον συνωστισμό, ο Χριστός είναι μέσα μας και κατοικεί σε κάθε σπίτι χωρίς διακρίσεις, όπως και ο ίδιος γεννήθηκε σε μια φτωχή φάτνη της Βηθλεέμ.

Η χώρα μας δοκιμάζεται σε πολλούς τομείς.

Υπήρξαν παραλείψεις για πολλά χρόνια.

Το σύστημα υγείας είχε εγκαταλειφθεί και σήμερα έχει γονατίσει, παρασέρνοντας όλους τους κλάδους της οικονομίας σε κάθετη πτώση.

Τα Εθνικά μας θέματα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού..

Ανεργία, κλειστά καταστήματα και τα επιδόματα σε ευρεία κλίμακα εργαζομένων και επαγγελματιών σε ημερήσια διάταξη.

Συμφωνούμε , ότι πάνω από όλα είναι η Δημόσια υγεία.

Προτρέπουμε τους Έλληνες να τηρήσουν με ευλάβεια τις συστάσεις των ειδικών για να ξεπεράσουμε την πανδημία με όσο το δυνατόν λιγότερες ανθρώπινες απώλειες.

Αλλά, τους καλούμε επίσης, να σκεφτούν και να αξιολογήσουν ποιες παραλείψεις έγιναν και από ποιους, να επανεξετάσουν τις επιλογές τους και να διορθώσουν τα λάθη τους, γιατί είμαστε και εμείς συνυπεύθυνοι για όλα και για τα καλά και για τα κακά.

Ο ΛΑ.Ο.Σ, θέλει να συγχαρεί όλους τους υγειονομικούς , γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, τους διοικητικούς, τους υπεύθυνους καθαριότητας, τους εργαζόμενους στα ασθενοφόρα

και λοιπούς εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή, ενάντια αυτής της πρωτοφανούς επιδημίας, που με αυταπάρνηση σώζουν ζωές.

Στον πόλεμο αυτό, δεν πρέπει να ξεχάσουμε και ιδιαίτερα η πολιτεία, τους αστυνομικούς μας, που βρίσκονται κάθε μέρα στο δρόμο, για να μας προστατεύσουν.

Ένα ευχαριστώ και για τους Έλληνες πολίτες, που εκτός μικρών εξαιρέσεων, απέδειξαν ότι έχουν ατομική ευθύνη και καθ΄ όλην την διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τήρησαν και τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, με κόστος την ανεργία και το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους.

Συμπαραστάτης σ’ αυτή την μάχη και η Εκκλησία μας.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. εύχεται σε όλους τους Έλληνες, καλά Χριστούγεννα με υγεία , δύναμη και εθνική ομοψυχία!

 Ας είναι το 2021 μια νέα αρχή για όλους μας και την Ελλάδα μας, που γιορτάζει 200 περήφανα χρόνια από την ανεξαρτησία της από τον Τούρκικο ζυγό.

 Το 2021 ανήκει στην Πατρίδα μας και στους Έλληνες ! Καλή Χρονιά! !