Αθήνα , 11 Δεκεμβρίου 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

 Ο ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 Προβλέψιμα τα αποτελέσματα της Συνόδου κορυφής για την Τουρκία, όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθούσε για επικοινωνιακούς λόγους , να πανηγυρίζει προκαταβολικά ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα σταθούν για μια φορά στο ύψος των περιστάσεων.

Με εύσχημο τρόπο, πέταξαν την «καυτή πατάτα» για τον Μάρτιο του 2021 και έως τότε κερδίζουν χρόνο και η Τουρκία και οι εταίροι μας, ενώ αποφάσισαν να εξεταστούν μέτρα που θα προβλέπουν κυρώσεις σε βάρος προσώπων …, εάν η Τουρκία που ανήκει στην Δύση και με πλάτες του ΝΑΤΟ, συνεχίσει τις παράνομες ενέργειες της.

Δηλαδή, έβαλαν το κερασάκι, χωρίς την τούρτα των κυρώσεων!!!!

Στην ουσία οι Ευρωπαίοι δεν έλαβαν απόφαση. Περιμένουν προφανώς την ανάδειξη των απόψεων της νέας Αμερικανικής διοίκησης , προσπαθώντας συνάμα να μην διαταράξουν τα δικά τους διακρατικά φτηνά εμπορικά και οικονομικά συμφέροντα .

Η συμπεριφορά της Ενωμένης Ευρώπης θα αποδειχθεί πόσο αφελής είναι διπλωματικά και πόσο επικίνδυνη είναι πολιτικά δια την ίδια την Ευρώπη.

Ένας νέος Χίτλερ γεννιέται και η Ευρώπη εμφανίζεται σαν ανόητος Τσάμπερλεν.

Στην σύνοδο δεν ηττήθηκε μόνο η Ελλάδα.

Ευτελίστηκε η ίδια η Ευρώπη .

Και όχι μόνο αυτό…εκτέθηκε η ίδια η Ευρώπη σε φονταμεταλιστικό  κίνδυνο .

Είναι αδιανόητο η Ευρώπη να μην αντιλαμβάνεται « ο πάντες νοούσι»

Σήμερα η Τουρκία πανηγυρίζει ζυγίζοντας και ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τους αδρανείς Ευρωπαίους.

Εμείς ας μελετήσουμε για άλλη μια φορά την Ιστορία μας , ας μετρήσουμε τις προδοσίες των φίλων , όλων των φίλων και ας αντιληφθούμε ότι τις Θερμοπύλες πάντα τις υπερασπιζόμαστε μόνοι μας.