Αθήνα , 13 Ιουλίου 2020

 Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΡΗΤΤΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Είναι ανόητος όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι ο Ερντογάν μετατρέποντας  το Παγκόσμιο σύμβολο του Πολιτισμού και όλων των θρησκειών, την Αγία Σοφία  σε Τζαμί, κηρύσσει θρησκευτικό πόλεμο.

Δεν απειλεί μόνο την Ευρώπη, αλλά  και την παγκόσμια κοινότητα.

Δεν απειλεί μόνον την Ελλάδα, αλλά και όλα τα μουσουλμανικά  κράτη, που δεν είναι φιλικά σ’ αυτόν.

Αίγυπτος, Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Συρία κ.λ,π, είναι πλέον στόχος  στις υπερφίαλες επιδιώξεις ενός παράφρονος ηγεμόνα.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και η Ευρώπη πρέπει να αφυπνιστεί  και να ξεπεράσει τις οικονομικές και άλλου είδους σκοπιμότητες.

Γιατί…. «Ιδού «ο πόλεμος» έρχεται εν τω μέσω της νυκτός, και μακάριος ο δούλος ον ευρήσει γρηγορούντα. Ανάξιος δε πάλιν ον ευρήσει ραθυμούντα».

Είναι πλέον έκδηλο, ότι υπάρχει επικίνδυνο κενό παγκόσμιας εξουσίας , το οποίο προσπαθεί με ύπουλο τρόπο να επωφεληθεί, ο εγωπαθής Σουλτάνος.

Περιμένουμε και από τις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις του κόσμου να αντιληφθούν, ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, που έχει να τις δει η ανθρωπότητα από την εποχή του Χίτλερ, θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ισορροπία.

Πρέπει λοιπόν, να αντιδράσουν κατά πως πρέπει.

Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί , ότι δεν μπορεί να παίζει με την παγκόσμια ειρήνη και πρέπει να λάβει σκληρή απάντηση.

Συνιστούμε σε όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας, ομόνοια,  ψυχραιμία , επαγρύπνηση και δράση σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα παγκόσμια τραγωδία.

 Εμείς οι Έλληνες με υψηλό ηθικό, ας είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.