Αθήνα , 19 Μαϊου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

 Ο ΛΑ.Ο.Σ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

Πέρασε ένας αιώνας και ένας χρόνος, από την καταραμένη ημέρα στις 19 Μαΐου 1919, που 353000 Πόντιοι πρόγονοι μας, δολοφονήθηκαν από τον Μουσταφά Κεμάλ και τους Νεότουρκους .

Ένας αιώνας και ένας χρόνος, που η δεύτερη μεγαλύτερη Γενοκτονία του 20ου αιώνα, αναμένει ακόμη την παγκόσμια αναγνώριση της και η Τουρκία  συνεχίζει να την αρνείται.

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, είναι μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία όχι μόνο του Ελληνισμού, αλλά και όλης της ανθρωπότητας.

Το αίμα των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου και η εκρίζωση τους από τις πατρογονικές τους εστίες , θα ζητούν πάντα δικαίωση.

Ο ΛΑ.Ο.Σ  δια του ιδρυτή της κ. Γ. Καρατζαφέρη, έχει δώσει αγώνες, τόσον στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όσο και στην Ευρωβουλή, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στις 18 Μαΐου 2011, κατέθεσε πρόταση νόμου στην Ελληνική Βουλή με θέμα την « Ουσιαστική Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από το Ελληνικό Κράτος και προώθηση της Διεθνούς Αναγνώρισης της.

Ανάλογη πρωτοβουλία πήρε και στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στην 87η Επέτειο της Γενοκτονίας, όπου κάλεσε το Ευρωκοινοβούλιο να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων, ενώ παράλληλα με επιστολή του προς τους 24 Έλληνες Ευρωβουλευτές και 6 Κυπρίους , τους κάλεσε να συνυπογράψουν γραπτή δήλωση, στην οποία ζητείται να καταδικαστούν οι γενοκτονίες και οι ρατσιστικές διώξεις κατά των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Κυπρίων, των Αρμενίων και των Κούρδων.

Έτσι ώστε, να καταστεί επίσημη θέση του Ευρωκοινοβουλίου με παράλληλη αναγνώριση αυτών των κτηνωδών πράξεων.

Η Ελλάδα έχει χρέος να συνεχίσει να διεκδικεί δυναμικά από την Τουρκία την αναγνώριση της Γενοκτονίας αλλά και την διεθνή αναγνώριση της, γιατί τα τέτοια εγκλήματα η ιστορία δεν μπορεί να τα παραγράψει !!