Λαμία 14 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


Προς : ΜΜΕ Στ. Ελλάδος

Η κρίση του κορονοϊού, έδειξε ότι η χώρα δεν μπορεί να εξαρτάται μόνο από τον τουρισμό , ο τουρισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας .
Μήπως είναι καιρός να θυμηθούμε την βιομηχανία που «θάψαμε» στα μεταπολιτευτικά χρόνια της σοσιαλομανίας; Γιατί η Ελλάδα είχε κάποτε και βιομηχανία!
Πραγματική βιομηχανία , βαριά βιομηχανία

Η ΛΑΡΚΟ σήμερα είναι υπό καθεστώς εκκαθάρισης . Λειτουργεί μόνο ένα καμίνι από τα πέντε.
Έκοψε δώρα και επιδόματα αδείας. έκοψε μέχρι και 30 τοις εκατό στους μισθούς αναλογικά και σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι ζουν με τον φόβο της απόλυσης και το άγχος της επιβίωσης .
Για το κατάντημα αυτού του κολοσσού πού λέγεται ΛΑΡΚΟ ευθύνονται όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά οπωσδήποτε μερίδιο ευθύνης έχουν και τα εκάστοτε σωματεία των εργαζομένων .
Τα κομματικοποιημένα σωματεία τα οποία στήριζαν την ύπαρξη τους στην υποταγή τους στις θέσεις του κόμματος που υπηρετούσαν .
Τώρα είναι ολοφάνερο ότι το κράτος σκοπεύει να την ξεπουλήσει σε κάποιον ιδιώτη .
Για το αν πρέπει να την πάρει ιδιώτης αυτό είναι ένα θέμα συζήτησης .
Ο ΛΑ.Ο.Σ. υποστηρίζει ότι το κρίσιμο θέμα δεν είναι ιδιώτης ή δημόσιο , το θέμα είναι η εταιρεία να παραμείνει Ελληνική , να δουλεύει προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας με όλους τους απαραίτητους εργαζόμενους οι οποίοι θα εργάζονται με τις πρέπουσες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας .

Η σημερινή υγειονομική κρίση του κορωνοϊου είναι η ευκαιρία για να δούμε την πραγματικότητα .
Να ξεκαθαρίσουμε αν πράγματι θέλουμε ανάπτυξη της βιομηχανίας στην Ελλάδα και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε Πριν από μερικά χρόνια υπήρχε βιομηχανία και μάλιστα ισχυρή.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. διαβεβαιώνει ότι σήμερα είναι θέμα πολιτικής απόφασης και πολιτικής βούλησης το τι θα συμβεί στην ΛΑΡΚΟ .
Και δεν χρειάζονται επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων, αλλά ένα σωστό κράτος , ένας σωστός επιστημονικός εκσυγχρονισμός και εθνική αποφασιστικότητα .

Κωνσταντίνος Μπόχτης

Θωμάς Τουσιάδης

Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ Περιφέρειας Στ. Ελλάδος