{Τελικά θα δοθούν σε 2 δόσεις τα 700 εκ. ευρώ που υποσχέθηκε η Πρόεδρος της ΚΟΜΙΣΙΟΝ;…Ετέθησαν όροι για κατασκευή δομών στην ηπειρωτική Ελλάδα κόστους 190 εκ. ευρώ, μη απέλαση, παροχή ασύλου και …χαρτζιλίκωμα με μετρητά (!) των λαθρομεταναστών που μπήκαν μέσω Εβρου ;….-Επείγουσα επιστολή στην κ. Ursula von der Leyen.}

Ο τ. Βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης απέστειλε την παρακάτω επείγουσα επιστολή προς την Πρόεδρο της ΚΟΜΙΣΙΟΝ κυρία Ursula von der Leyen:

Κυρία Ursula von der Leyen
Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Βρυξέλλες

17.4.2020

Aξιότιμη κ. Πρόεδρε,

Πριν λίγες εβδομάδες γίνατε αυτόπτης μάρτυρας της προκλητικής Τουρκικής απόπειρας παραβίασης των συνόρων μας στον Εβρο καθώς επισκεφτήκατε την περιοχή και παράλληλα εξαγγείλατε την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 700 εκ. ευρώ

Πληροφορίες από τις υπηρεσίες της ΚΟΜΙΣΙΟΝ αναφέρουν ότι αυτά τα 700 εκ. ευρώ θα δοθούν σε 2 δόσεις των 350 εκ. , ενώ τα 190 εκ. από την 1η δόση θα κατευθυνθούν υποχρεωτικώς στην δημιουργία καταλυμάτων στην ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και στην παροχή οικονομικής βοήθειας (σε μετρητά) σε 90.000 λαθρομετανάστες που έχουν παρανόμως εισέλθει στην Ελληνική επικράτεια με την συνεργασία των κρατικών οργάνων της Τουρκίας .

Εκτός αυτής της ακατανόητης ρύθμισης – για την οποία δεν προϊδεάσατε τους Ελληνες όταν βρεθήκατε στον Εβρο και είδατε επί τόπου τον αγώνα που καταβάλλει η χώρα μου για να αποτρέψει τις αθρόες εισόδους λαθρομεταναστών τις οποίες μεθοδεύει η Τουρκία- έχουμε και την Επίτροπο κ. Johansson η οποία φέρεται να έχει ζητήσει την ανάκληση της πρόσφατης απόφασης της Ελληνικής κυβέρνησης περί αναστολής της διαδικασίας παροχής ασύλου για όσους μπήκαν μέσω Εβρου και Ελληνικών νησιών τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020. Απορία προξενεί ότι η κ. Johansson δεν ευαισθητοποιήθηκε -ως όφειλε – όταν (όπως διαπιστώσατε και εσείς) γίνονταν ζημιές σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και υπήρχαν οι γνωστές βιαιότητες με μολότωφ , δακρυγόνα κλπ που εξαπέλυαν οι λαθρομετανάστες στον Εβρο ,πάντα με την αμέριστη βοήθεια της επίσημης Τουρκίας.

Επί χρόνια ο Πρόεδρος του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ.Καρατζαφέρης επισημαίνει στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ τα προβλήματα που προξενεί η Τουρκία με την συστηματική προώθηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα .Ο κ. Καρατζαφέρης-στο κόμμα του οποίου ήμουν για 5 χρόνια βουλευτής – έχει ήδη απευθυνθεί 3 φορές εγγράφως στον προκάτοχό σας κ. Γιούνκερ, όπως και στον κ. Μπαρόζο (με 16 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του όταν ήταν Ευρωβουλευτής) ζητώντας να επιβάλει η ΚΟΜΙΣΙΟΝ οικονομικές κυρώσεις και να παγώσει τη Συμφωνία Τελωνειακής Ενωσης με την Τουρκία , αφού η χώρα αυτή προβαίνει σε ενέργειες εναντίον της ίδιας της ΕΕ.

Παρακαλώ να με ενημερώσετε αν σκοπεύετε, τελικώς, να δώσετε σε 2 δόσεις την ενίσχυση των 700 εκ. ευρώ που εξαγγείλατε στον Εβρο, αν έχει τεθεί όρος για δημιουργία δομών στην ηπειρωτική Ελλάδα (και όχι να δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση των μέσων επιτήρησης που διαθέτει η Ελλάδα σε ξηρά και θάλασσα) καθώς και αν προϋπόθεση της παροχής των 700 εκ. ευρώ είναι να ανασταλεί η κυβερνητική απόφαση περί μη παροχής ασύλου και άμεσης απέλασης όσων μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020.

Κ.Αϊβαλιώτης
τ.Βουλευτής,
Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ..Ο.Σ